Corona informatie

In verband met de landelijke verspreiding van het Coronavirus verzoeken wij u alleen wanneer het strikt noodzakelijk is naar de huisartsenpraktijk te komen.

Wat te doen met vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over het coronavirus?

Ook tijdens de coronacrisis is uw huisarts bereikbaar voor vragen of klachten waarover u zich ongerust maakt. Contact opnemen met onze praktijk kan via de telefoon en het internet. Het is niet mogelijk om zonder overleg direct naar de praktijk te komen. De doktersassistente en/of de huisarts bekijken samen met u wat in uw situatie het beste is om te doen."

Bent u door de GGD getest op Corona en blijkt u besmet te zijn? Meld dit dan ook aan onze huisartsenpraktijk. Ook als u Corona heeft, kunt u nog steeds met uw vragen bij de huisarts terecht. Als wij weten dat u Corona heeft, kunnen we goede voorzorgsmaatregelen treffen zodat de huisarts en de medewerkers u veilig zorg kunnen bieden.”

Voor meer informatie over het Coronavirus zie: Thuisarts.nl en RIVM.nl   

Bekijk voor vragen rondom het testen op COVID-19 het onderstaande filmpje:

Informatie en uitleg over de COVID vaccinatie:

of het fimpje:

https://corona.steffie.nl/nl/#!/nl/modules/vaccinatie/994/stap-16.html

Informatie uitnodiging COVID Vaccinatie bij GGD of eigen huisarts:

Uitnodigingen GGD:

Dinsdag 6 april ontvangen de eerste mensen uit de volgende leeftijdsgroep een uitnodiging voor een coronavaccinatie van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . Het gaat om mensen die geboren zijn in 1947 tot en met 1951. De uitnodigingen worden verspreid over de komende tweeënhalve week verstuurd. De volgorde van uitnodigen binnen de leeftijdsgroep is van oud naar jong. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer toegediend. Mensen uit de geboortejaren 1947 en 1948 die nog geen uitnodiging hebben ontvangen kunnen al wel vast een online afspraak inplannen via . Voor de mensen in de overige geboortejaren (1949, 1950, 1951) geldt dat zij een afspraak kunnen maken zodra zij de uitnodiging hebben ontvangen. 

Uitnodigingen via Huisarts:

  1. Alle personen geboren in 1956 t/m 1960.
  2. Patiënten met het syndroom van Down geboortejaren 1946 t/m 1960.
  3. Patiënten met morbide obesitas (BMI >40) geboortejaren 1946 t/m 1960.
  4. Niet-mobiele thuiswonende patiënten (geboortejaar 1960 of eerder) die niet in staat zijn, met of zonder hulp, naar een vaccinatielocatie (zoals de GGD of huisartsenpraktijk) toe te gaan.
  5. Zij krijgen het Astra Zeneca vaccin toegediend.