Directe toegang Radiologie

Met ingang van 2 september 2019 is het mogelijk om tijdens een deel van de openingsuren van de Huisartsenpost direct een Röntgenfoto aan te vragen. 

Aanvraag

Een aanvraag kan gedaan worden van maandag t/m vrijdag van 17.00 uur – 21.00 uur en op zaterdag en zondag 10.00 uur -21.00 uur. Hierdoor kan direct duidelijkheid worden verkregen of sleutelbeen, bovenarm, elleboog, onderarm, pols, hand, vinger, onderbeen, voet of voorvoet gebroken is of niet.

Voor de aanvraag kan het bekende "Aanvraagformulier Radiologie en Nucleaire Geneeskunde" gebruikt worden. Op de aanvraag dient de arts aan te geven wat er met de patiënt moet gebeuren indien er geen sprake is van een fractuur; direct naar huis of toch nog gezien worden door een arts of doktersassistent.

Snel duidelijkheid tegen lagere kosten

Dit biedt voor veel patiënten snellere duidelijkheid of er al dan niet sprake is van een fractuur. Daarnaast vallen de kosten voor de patiënt onder huisartsenzorg. Dat betekent dat het eigen risico alleen hoeft te worden aangesproken voor het maken van de röntgenfoto. Dat is bijna een factor 10 lager dan wanneer het onderzoek en behandeling volledig onder regie van Rijnstate plaatsvindt.